Στον Μητροπολίτη Κορίνθου ο Γουμενίσης Δημήτριος

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα, 24 Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχε κατ᾿ ιδίαν συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς μας Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Μέσα σε θερμό κλίμα ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και ο άγιος Γουμενίσσης συζήτησαν θέματα που άπτονται της σύγχρονης Εκκλησιαστικής επικαιρότητας καθώς και της Τοπικής μας Εκκλησίας, αφού, ως γνωστόν, ο άγιος Γουμενίσσης είναι Κορινθιακής καταγωγής.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας προσκάλεσε τον άγιο Γουμενίσσης να λαμπρύνει μετην παρουσία του την πάνδημη πανήγυρη της γενέτειράς του, την «Παναγία Γιάτρισσα» Λουτρακίου, κατά την 7ην και 8ην μηνός Σεπτεμβρίου ε. έ., αλλά ο Σεβασμιώτατος, λόγω ανειλημμένων ήδη υποχρεώσεών του, του εδήλωσε αδυναμία να παραστεί πληνευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την αδελφική πρόσκλησή του υποσχεθείς ότι θα το πράξει εις το άμεσο μέλλον. Τέλος ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον άγιο Γουμενίσσης για την φιλάδελφη επίσκεψή του καιευχήθηκε ο Θεός να τον ενδυναμώνει στην πλούσια Αρχιερατική του διακονίακαι ιδιαιτέρως κατ᾿ αυτήν την περίοδο, που είναι επιφορτισμένος και με τα καθήκοντα του Τοποτηρητού στην χηρεύουσα γείτονά του Ι. Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου.

Διαβάστε ακόμα