Η Αρκαδία πανηγύρισε την Μυροβλύζουσα Παναγία Μαλεβή

Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με κάθε λαμπρότητα, την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη και τηρουμένων των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας πανηγύρισε σήμερα, Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Αρκαδίας.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, πλαισιούμενος από πλειάδα Ιερέων.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαντινείας ομίλησε για το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και το γεγονός της Μεταστάσεώς της. “Η Παναγία μας αποτελεί γέφυρα μετάγουσα από τη γήινα στα επουράνια, την κλίμακα που χρησιμοποιεί ο Χριστιανός για να κερδίσει τον Παράδεισο”, τόνισε χαρακτηριστικά. “Όλοι περιμένουμε το θαύμα, όμως δεν θα πραγματοποιηθεί αν δεν υπάρχει η πίστη”, κατέληξε.

Δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το γεγονός ότι η Κυβέρνηση λόγω πανδημίας απαγορεύει την πραγματοποίηση λιτανειών και πάσης φύσεως Ιερών πομπών, ενώ επιτρέπει την περιφορά της “Αμάλ” ανά την Ελλάδα. Ωστόσο, ανέφερε ότι η Εκκλησία πειθαρχεί στα μέτρα για το καλό των συνανθρώπων μας. Κλείνοντας ο κ. Αλέξανδρος ευχήθηκε η Παναγία Μαλεβή να χαρίζει υγεία και να σκέπει όλη την ανθρωπότητα.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα