Η Θαυματουργός Παναγία Μαλεβή επέστρεψε στο θρόνο της

Ιερά Μονή Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, ο Μεθέορτος Εσπερινός της  Θεομητορικής εορτής Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μαλεβής Αρκαδίας.

Στον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προέστη ο Πανοσιολ Αρχιμ. Σαμουήλ Κασίμος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους της Ιεράς Μονής. 

Πλήθος πιστών συνέρρεε κατά την διάρκεια των Ακολουθιών τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης κατά της πανδημίας, προκειμένου να προσκυνήσει την Θαυματουργό και Μυροβλύζουσα Εικόνα της Παναγίας Μαλεβής.

Με το πέρας της Ιεράς Παρακλήσεως ακολούθησε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας, στον αύλειο χώρο της  Μονής, με κατάληξη το παλαιό Καθολικό, όπου η Ιερά Εικόνα εναποτέθηκε στο μόνιμο θρόνο της.

Ο π. Σαμουήλ στο κύρηγμά του αναφέρθηκε στο Ιερό Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και στα γεγονότα της Κοιμήσεώς της, τονίζοντας ότι δεν εκοιμήθη, αλλά μετέστη στους ουρανούς και από εκεί πρεσβεύει για τα τέκνα της και για την Εκκλησία του Υιού της. Συνάμα, ανέφερε ότι η Εκκλησία είναι ένας Θεοΐδρυτος οργανισμός, ο οποίος αν και βάλλεται ανά τους αιώνας, όπως και σήμερα, στέκεται ακλόνητος. Τέλος, ευχήθηκε η Παναγία Μαλεβή να χαρίζει υγεία, να σκέπει και να χαριτώνει όλο τον κόσμο.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα