Λαμπρά τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν σήμερα, Κυριακή 8 Αυγούστου 2021, τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ενώ κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος.

Το θείο λόγο κύρηξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Άνθιμος Γιάννης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του νεοφανέντος Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, του οποίου ο βίος υπήρξε κατά πάντα Άγιος, όπως τόνισε.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε αδελφικώς τον Μητροπολίτη Σταγών για την συμμετοχή του στα ονομαστήριά του, αλλά και το ποίμνιο του αιτούμενος τις προσευχές τους για την διακονία του.

Πλήθος πιστών τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων προσήλθε προκειμένου για να συμμετάσχει στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, να προσκυνήσει απότμημα Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου, αλλά και να ευχηθεί στον Ποιμενάρχη του.

Να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Άρτης από φέτος θα άγει τα ονομαστήριά του επί τη μνήμη του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτη Εδέσσης, προς τιμήν του οποίου του δόθηκε το όνομα Καλλίνικος κατά τη μοναχική του κουρά.

Διαβάστε ακόμα