Λιτανεία για την κατάπαυση των πυρκαγιών και της πανδημίας στην Τρίπολη

Σε κλίμα κατάνυξης και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε απόψε, Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Των Ακολουθιών προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. “Η Παναγία συμπαραστέκεται στη ζωή του ανθρώπου, σπεύδει και γίνεται Γοργοεπήκοος και Γρηγορούσα σαν Μάνα”, τόνισε. “Λησμονήσαμε τον Χριστό και την Παναγία και τώρα ζούμε μέσα στην δυστυχία, την αγωνία της πανδημίας, της ξηρασίας και των πυρκαγιών”. “Ζητούμε την χάρη της Παναγίας να παρέμβει και να σταματήσει τις πυρκαγιές που καταστρέφουν την ομορφιά του κόσμου” κατέληξε χαρακτηριστικά.

Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας “Τριπολιτσάς” και Ιερών Λειψάνων πέριξ του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού για την κατάπαυση των πυρκαγιών και της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ αναπέμφθηκε Δέηση για την απαλλαγή των δοκιμασιών.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα