Μάνης Χρυσόστομος: «Η Παναγία, μας δείχνει την ευλάβεια»

Της Φανερωμένης, εορτάζει η ομώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στο Δρύαλο Μάνης, όπου μετέβη χθές ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος Γ’ και χοροστάτησε στον Εσπερινό. Έλαβον μέρος οι κληρικοί: π. Συμεών Λαμπρινάκος, π. Αλύπιος Κατσαμπάκης, π. Ευγένιος Λαμπρινάκος, π. Ευάγγελος Γκούμας, π. Κων/νος Παντελεάκος και ο αρχιδ. π. Χριστόδουλος Κρουστάλης. Στο Αναλόγιο ήταν χορός ιεροψαλτών υπό την χοραρχία του Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής – Πρωτοψάλτου κ. Σπυρίδωνος Παυλάκη.

Πλήθος προσκυνητών κατέκλυσε τον αύλειο χώρο, προσευχήθηκε και ήκουσε το θείο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος υπογράμμισε: « Η Παναγία, μας δείχνει την ευλάβεια, την οποία οφείλουμε να έχουμε απέναντι στο Θεό. Πράγματι, όλες οι αρετές της Παναγίας αυτό φανερώνουν. Η ακλόνητη πίστη της, η μεγάλη της ταπεινοφροσύνη, η απόλυτη υπακοή στο θείο θέλημα, η σιωπή της, η προσευχητική της στάση, η υπακοή της αποτελούν το περιεχόμενο της ευλάβειας. Ο σύγχρονος άνθρωπος αξίζει να καταστεί άνθρωπος ευλαβής».

Την κυριώνυμο ημέρα λειτούργησαν οι κληρικοί: π. Συμεών Λαμπρινάκος και π. Αλύπιος Κατσαμπάκης και πάλιν με την συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών, όχι μόνο από την Μάνη, αλλά και από άλλα μέρη που προσήλθαν στο Μοναστήρι.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα