Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό της Κορίνθου

Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα Σάββατο, 7 Αυγούστου 2021, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός πλαισιούμενος υπό των Θεοφ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου, Κεγχρεών κ. Αγαπίου ως και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου. Αμέσως μετά την Θ. Λειτουργία τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Ηλία Δήμα, Θεολόγου και συνεργάτου της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεώς μας  και της συζύγου του Αγγελικής Δήμα

Στο κήρυγμά του ο άγιος Ηλείας ανέσυρε από την μνήμη του γεγονότα από την παιδική και εφηβική ηλικία του, τότε που ως μαθητής της Γεραράς και πάλαι ποτέ Διαλαμψάσης Ιερατικής Σχολής Κορίνθου, γνώρισε και έκανε παρέα με τον αοίδιμο Ηλία Δήμα. Αναφέρθηκε ακόμα και στην μεγάλη αγάπη που έλαβε από τους Κορινθίους και ιδιαιτέρως από τον τότε Μητροπολίτη Κορινθίας Προκόπιο, ενώ ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο για την παραχώρηση της κυριαρχικής του άδειας, ώστε να προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας και να τελέσει το Μνημόσυνο. 

Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση του για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, του πρύτανη, εκ των Αρχιερέων, αποφοίτων της Ιερατικής Σχολής της Κορίνθου, αλλά και για όσα τους διδάσκει με το Αρχιερατικό του παράστημα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε ο μακαριστός Ηλίας Δήμας, ως συνεργάτης της Ι. Μητροπόλεως μας.Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!  

Διαβάστε ακόμα