Σταγών Θεόκλητος: “Η Εκκλησία δεν είναι ξενοφοβική”

Σε σημερινή του συνέντευξη στη Λέσχη 97,6 ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στην έλευση της Αμάλ και ανέφερε χαρακτηριστικά:

« Για το συγκεκριμένο συμβάν, ο Μητροπολίτης δεν ανακατεύτηκε πουθενά για το αν θα έρθει η κούκλα ή αν δεν έρθει. Εμείς απαγορεύουμε να πάει σε θρησκευτικούς χώρους, ειδικά όταν μάθαμε ότι στο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου θα γίνει ένα δρώμενο στο οποίο εμείς δεν είχαμε ενημέρωση και δεν τους έδωσε κανένας το δικαίωμα να πάνε εκεί. Αυτό απαγόρεψα, εκείνο που αφορούσε εμένα, άσχετα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με όλο αυτό το φιάσκο με την κούκλα.

Έχει δείξει η εκκλησία μας ότι δεν είναι ξενοφοβική, εμείς είμαστε οι πρώτοι που περιθάλπουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η Μητρόπολη απαγόρευσε μόνο την έλευση σε θρησκευτικούς χώρους. Δεν είπαμε ότι υπάρχει φόβος να αλλοιωθεί το θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών, αλλά γιατί εκεί μπορούν όλοι να τρέξουν πίσω από τη μαριονέτα και εμένα με σταμάτησε η αστυνομία να κάνω την λιτανεία της Παναγίας στο προαύλιο της εκκλησίας;

Καμία αντίρρηση δεν θα είχα αν διερχόταν από τον κεντρικό δρόμο της Καλαμπάκας, αυτό είναι θέμα Δήμου. Το να ανέβει όμως στον Ιερό Ναό και χωρίς να έχουμε καν ενημέρωση δε γίνεται.»

trikalaola.gr

Διαβάστε ακόμα