Θεία Λειτουργία για τους πυρόπληκτους από τον Μητροπολίτη Μάνης

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη, σήμερα, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, στην ορεινή περιοχή Μυρσίνης και συγκεκριμένα στον οικισμό Τόμπρα, 20 χιλιόμετρα από το Γύθειο, που πρόσφατα δεινοπάθησε από την λαίλαπα της πυρκαϊάς και κατεστράφησαν χιλιάδες ελαιόδενδρα και εκατοντάδες μελίσσια και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εκεί Ι.Ναό του Προφήτη Ηλία συμπαραστατούμενος από τους πρωτοπρ. π. Στέφανο Ταβουλάρη και αρχιδιάκονο π. Χριστόδουλο Κρουστάλη.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. αναλύοντας την φράση της ευαγγελικής περικοπής, τα λόγια που είπε ο Χριστός στους μαθητές «θαρσεῖτε˙, ἐγώ εἰμί, μή φοβεῖσθε», υπογράμμισε την ανάγκη «να μη πτοούμεθα μπροστά στις δυσκολίες και δοκιμασίες της ζωής, αλλά με θάρρος και πίστη, με υπομονή και αγωνιστικότητα να κτίζουμε και πάλιν το μέλλον, το βιός μας». Και ο Σεβ. κατέληξε: «Ο Χριστός δεν μας εγκαταλείπει. Είναι δίπλα μας, μας κρατά από το χέρι. Το Πανάγιο χέρι του Χριστού κρατά το αμαρτωλό, το δικό μας. Όμως, μας επαναλαμβάνει ««θαρσεῖτε».

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. επεσκέφθη την καμμένη γή στην ευρύτερη περιοχή και συνομίλησε με τους πυρόπληκτους δίνοντάς του παρηγοριά, κουράγιο και ελπίδα.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα