Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Ναό Αγίου Τρύφωνος Τρίπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον νεοανεγερθέντα ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος αναφέρθηκε στην ανέγερση του νέου Ναού, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα έργο θαύμα, αποτέλεσμα της πίστεως των ενοριτών στο Θεό. Επίσης, τόνισε πως ο ναός είναι τόπος λατρείας του Θεού και τόπος καταφυγής του πιστού λαού. Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Ιερέα Γεώργιο Αντωνόπουλο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αλλά και τους ενορίτες, οι οποίοι έσπευσαν εξ΄ αρχής να βοηθήσουν στην ανέγερση.

Ακολούθως, ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος απένειμε το οφφίκιο του Λογοθέτη στον Εφημέριο π. Γεώργιο Αντωνόπουλο, ως ένδειξη επαίνου για το αγώνα που κατέβαλε να ανοικοδομήσει το νέο ναό.

Πλήθος πιστών συνέρρεε στον Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει τμήμα της Τιμίας Κάρας της Αγίας Παρασκευής, που φιλοξενείται στον Ιερό Ναό από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin