Ανεπίσημη επίσκεψη Αρχιεπισκόπου στην Λήμνο

Το ακριτικό νησί της Λήμνου επισκέφθηκε 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2021 ανεπίσημα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος έγινε δεκτός με σεβασμό και αγάπη από τις Αρχές του τόπου και είχε την ευκαιρία να έχει μία ουσιαστική επικοινωνία και με τους κατοίκους του τόπου. Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ευλόγησε τους διακονούντες πατέρες και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο για την υποδειγματική του ποιμαντική εργασία στην τοπική Εκκλησία της Λήμνου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο βόρειο άκρο του νησιού, από όπου ατενίζοντας το Άγιον Όρος, τη Θάσο, τη Σαμοθράκη, τα Δαρδανέλια και την Ίμβρο ευλόγησε τις θάλασσες της πατρίδας μας.

Είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί άτυπα και να ενημερωθεί από τον Διοικητή του Στρατού στο νησί, Ταξίαρχο κ. Θεόδωρο Αθανασόπουλο για την παρουσία και την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτήν την ακριτική έπαλξη της Πατρίδας.

Διαβάστε ακόμα