Έξι μοναχές και τρεις Ιερείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην Κύπρο

Έξι μοναχές, από συγκεκριμένη Μονή της επαρχίας Λάρνακας, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, αφού εντοπίστηκαν θετικές στον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Tύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου «υπάρχει συρροή κρουσμάτων από συγκεκριμένη Μονή. Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται έξι μοναχές, θετικές στον κορωνοϊό, οι οποίες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο».

Πρόσθεσε ακόμα πως «στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού νοσηλεύονται τρεις ιερείς, οι οποίοι επίσης δεν έχουν εμβολιαστεί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χαριλάου είπε πως η κατάσταση και των 117 ασθενών συνολικά, που νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία «είναι σοβαρή».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων ασθενών είναι ανεμβολίαστοι. Τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες από τον οποιονδήποτε να νοσήσει και μάλιστα βαριά και να χρειαστεί να νοσηλευτεί είτε σε κοινούς θαλάμους, είτε σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας είτε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Σημείωσε πως «είναι αποδεδειγμένο ότι με τον εμβολιασμό αποφεύγεται η βαριά νόσηση και η νοσηλεία σε Νοσοκομεία. Γι’ αυτό καλούμε όλο τον κόσμο να προχωρήσει στον εμβολιασμό με τον οποιονδήποτε τρόπο γίνεται, είτε σε οργανωμένα κέντρα, είτε σε walk-in, είτε σε κινητές μονάδες».

Θεωρούμε συνέχισε ο κ. Χαριλάου πως «το Υπουργείο Υγείας κάνει μια εξαιρετική δουλειά στον τομέα των εμβολιασμών».

ΚΥΠΕ

Διαβάστε ακόμα