Η Παναγία της Αγίας Νάπας δίπλα στους πυρόπληκτους

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, η εκστρατεία συλλογής ειδών ανάγκης, για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα.

Με τις ευλογίες της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, εδώ και ημέρες ξεκίνησε η εκστρατεία στην Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι πραγματικά συγκινητική.

Σήμερα στρατιώτες και άλλοι εθελοντές, μαζεύτηκαν στον χώρο της Εκκλησίας, όπου φόρτωσαν τα όσα συλλέχθηκαν σε δύο κοντέινερ, τα οποία θα μεταφερθούν στην Ελλάδα, στους συνανθρώπους μας που κάηκαν τα σπίτια και οι περιουσίες τους και τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ο Πάτερ Βασίλειος, μιλώντας στο Famagusta.News, ανέφερε ότι μαζεύτηκε ρουχισμός, οικιακά σκεύη, τρόφιμα, καθαριστικά και άλλα αντικείμενα, τα οποία θα σταλούν στην Καλαμάτα και την Εύβοια, προκειμένου να φτάσουν στους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Ο Πάτερ Βασίλειος ανέφερε πως η προσπάθεια ήταν συλλογική, ευχαρίστησε όλους όσους πρόσφεραν στην προσπάθεια με κάθε τρόπο, αλλά και τους εθελοντές που εδώ και ημέρες σπεύδουν στην Εκκλησία της Παναγίας της Αγίας Νάπας, για να βοηθήσουν στο να γίνουν τα κιβώτια, να χωριστούν και να φτιαχτούν.

Υπολογίζεται ότι τα κοντέινερ θα μεταφέρουν 10-12 τόνους με είδη ανάγκης, όπως μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, είδη καθαρισμού, ρουχισμός, πιατικά και κουζινικά, όπως και άλλα είδη οικίας.

Επίσης, έστειλε τις ευχαριστίες του στους Δήμους της Επαρχίας Αμμοχώστου που βοήθησαν στην μεγάλη προσπάθεια, καθώς και τον ταξίαρχο που έστειλε στρατιώτες να βοηθήσουν στο φόρτωμα των ειδών.

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν επίσης και εθελοντές που βρίσκονταν σήμερα στο σημείο, στους οποίους παραχωρήθηκε και μεσημεριανό.

famagusta.news

Διαβάστε ακόμα