Λαμπρά Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Τρίπολης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων τελέσθηκαν απόψε, Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021, τα Θυρανοίξια του νεοανεγερθέντος ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος στην Τρίπολη.

Προ της Ακολουθίας των Θυρανοιξίων πραγματοποιήθηκε υποδοχή τμήματος της Τιμίας Κάρας της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας, έμπροσθεν του Ιερού Ναού.

Την Τιμία Κάρα υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Κατά τις Ακολουθίες των Θυρανοιξίων και του Εσπερινού προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης, συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στους Αγίους της Εκκλησίας μας, οι οποίοι διδάσκουν, παρηγορούν και αποτελούν ελπίδα για κάθε Χριστιανό, ενώ κάλεσε τους πιστούς να παραδειγματίζονται από τον βίο τους και να είναι φιλάγιοι. Αναφερόμενος στην ανέγερση του νέου ενοριακού Ναού του Αγίου Τρύφωνος υποστήριξε ότι ο κάθε Ναός αποτελεί το μέγιστο διδακτήριο για τον άνθρωπο. Τέλος, ανέφερε ότι η παρουσία του στα Θυρανοίξια του νέου Ναού αποτελεί ανταπόδοση αδελφικής αγάπης στον Μητροπολίτη Μαντινείας για την αποστολή σημαντικής βοήθειας στους πυρόπληκτους της επαρχίας του, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Εφημέριο του Ναού Ιερέα Γεώργιο Αντωνόπουλο για το κοπιώδες έργο της ανεγέρσεως.

Με την σειρά του ο Μητροπολίτης Μαντινείας χαρακτήρισε θαυμαστό το έργο της ανεγέρσεως, παρά τις όποιες δυσκολίες προέκυπταν και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μάνης για την τιμητική παρουσία του.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες, αλλά και για να προσκυνήσει το Χαριτόβρυτο Λείψανο της Αγίας Παρασκευής.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Αρκαδίας Κ. Βλάσης, Γ. Παπαηλίου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης Γ. Παναγοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Arxon.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Διαβάστε ακόμα