Λινού για Θεσσαλονίκη: “Να προσκυνούν κατά ομάδες του Αγ. Δημητρίου”

Στην “κόκκινη ζώνη”, στην κατηγορία 4 του επιδημιολογικού χάρτη μπήκαν το απόγευμα της Τετάρτης Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κιλκίς και Λάρισα, με την Αθηνά Λινού να σχολιάζει τις επιδημιολογικές συνθήκες.

Μιλώντας στο MEGA αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα που οδήγησε σε νέα μέτρα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού είπε ότι “είναι δύσκολα τα πράγματα και χρειάζεται σε σύντομο διάστημα να μελετήσουμε που οφείλεται αυτό το φαινόμενο.

Σχετικά, τέλος, με την επερχόμενη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, αλλά και τις παρελάσεις, η κ. Λινού είπε ότι “χρειάζεται προσοχή και μέτρο. Για τα εκκλησιαστικά, παρότι και οικογενειακά σεβόμαστε και αγαπάμε τον Άγιο Δημήτριο, νομίζω ότι μπορεί η εκκλησία να το ρυθμίσει και να δώσει κουπόνια, και να προσκυνούν ανά ώρα 30 άνθρωποι, με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις στη Θεσσαλονίκη. Το ίδιο να γίνει και στις άλλες εκκλησίες. Υπάρχουν αρκετοί ιερείς για να γίνονται οι λειτουργίες η μία μετά την άλλη, ανά τρίωρο. Αν είναι καλός ο καιρός, μπορούν να γίνουν και μερικές υπαίθριες λειτουργίες”.

“Η παρέλαση νομίζω ότι πρέπει να γίνει με λίγα παιδιά, με μάσκα και αποστάσεις. Και το να μη γίνει είναι πιθανή λύση. Ας ρίξουν κλήρο στα σχολεία για να πάνε λίγα παιδιά”, πρόσθεσε.

thetoc.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin