Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας (τόπο καταγωγής του μακαριστού Μητροπολίτη) κ. Χρυσόστομος, ο οποίος γεννήθηκε στο Περιστέρι και διακόνησε επι σειράν ετών ως ιερέας στον Ναό του Αγίου Παύλου και συλλειτούργησαν μαζί του ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος ητο και ηγούμενος στη Μονή Σαγματά, όπου εμόνασε ο μακαριστός και ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας συμμοναστής του κεκοιμημένου αρχιερέως …..

Παροντες ήταν ο Δήμαρχος Περιστεριου Παχατουριδης Ανδρεας, ο βουλευτης της ΝΔ Λοβέρδος Γιάννης, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιαννακοπούλου Ναντια και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το κηρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγορας εστίασε στον στίχο του σημερινού Αποστόλου: “Χριστώ συνεσταύρωμαι· ζω δε ουκέτι εγω ζει δε εν εμοι Χριστος” (Γαλ. β´ 19-20). Τόνισε την σταυρική πορεία του Αποστόλου Παύλου και πως ο ίδιος παρέμεινε διάφανος για να φαίνεται απο τα λόγια και την βιωτή του η σαρκωμένη ζωή, ο Χριστός. Περαιτέρω ανέπτυξε την οριζόντια και κάθετη διάσταση της συσταυρωσης όλων μας με τον Χριστό και κατέληξε με την συσταύρωση της μοναχικής, ιερατικής και αρχιερατικής ζωής του μακαριστου Μητροπολίτη Περιστερίου κυρου Κλήμεντος που άφησε σαν υποθήκη στο ποίμνιο της Μητροπόλεως την εμπονη διδακτική, προσευχητική και λειτουργική ζωή του εναρμονισμένη με τη ζωή του Χριστού. Στο τέλος της λειτουργίας τελέσθηκε το μνημόσυνο υπερ Αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου Αρχιερέως στο οποίο συμμετείχε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος γνωστός και φίλος του μακαριστού Κλήμεντος απο την πολυχρονια συνυπηρετηση τους στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαβάστε ακόμα