Ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Περιστέρι

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Περιστέρι.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από Ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στον ειρμό της θ’ ωδής του σημερινού κανόνα: “Ὁ διὰ βρώσεως τοῦ ξύλου, τῷ γένει προσγενόμενoς θάνατος, διὰ Σταυροῦ κατήργηται σήμερον”. Συνάμα, έκανε λόγο για τον καρπό του δένδρου της γνώσεως του καλού και του κακού, η βρώση του οποίου εισήγαγε στην ανθρωπότητα τον πόνο, την αρρώστια και τον θάνατο. Επίσης, ομίλησε για τον Τίμιο Σταυρό στον οποίο σταυρώθηκε ο Σωτήρας Χριστός, προσφέροντάς μας τη νέα τροφή της ζωής και της αθανασίας, δηλαδή το Σώμα και το Αίμα του.

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ πλήθος πιστών συνέρρεε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin