Ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Περιστέρι

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων πανηγύρισε ο ενοριακός Ιερός Ναός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Περιστέρι.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από Ιερείς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στον ειρμό της θ’ ωδής του σημερινού κανόνα: “Ὁ διὰ βρώσεως τοῦ ξύλου, τῷ γένει προσγενόμενoς θάνατος, διὰ Σταυροῦ κατήργηται σήμερον”. Συνάμα, έκανε λόγο για τον καρπό του δένδρου της γνώσεως του καλού και του κακού, η βρώση του οποίου εισήγαγε στην ανθρωπότητα τον πόνο, την αρρώστια και τον θάνατο. Επίσης, ομίλησε για τον Τίμιο Σταυρό στον οποίο σταυρώθηκε ο Σωτήρας Χριστός, προσφέροντάς μας τη νέα τροφή της ζωής και της αθανασίας, δηλαδή το Σώμα και το Αίμα του.

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ πλήθος πιστών συνέρρεε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού.

Διαβάστε ακόμα