Πάφου: “Η Εκκλησία ευλογεί τις προσπάθειες των ανθρώπων για το καλό της ανθρωπότητας”

Tην σύσταση της Ιεράς Συνόδου προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας της Κύπρου να συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της κυβέρνησης για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και με τις απόψεις των ειδικών και των επιστημόνων σε ότι αφορά στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, επανέλαβε από την εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

“Ως Σύνοδος πήραμε την απόφαση να συστήσουμε στον κόσμο να εμβολιαστεί. Εάν υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας, όπως συμβαίνει σε κάθε σώμα, συζητούνται ελεύθερα, παίρνουμε απόφαση που είναι του Σώματος και καλούμαστε να την υποστηρίξουμε.”

Σε ότι αφορά στις θέσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου, ο οποίος σε κηρύγματα και δημόσιες τοποθετήσεις καταφέρθηκε εναντίον του Εμβολιαστικού Προγράμματος, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είπε ότι ο Ιεράρχης εξέφρασε την άποψη ότι θα διατυπώνει τις θέσεις του στην Ιερά Σύνοδο και θα υπάκούσει.

“Γιατί να λέμε, εάν και εφόσον; Αφήστε να δούμε.”

Για την περίπτωση που ιεράρχες ή κληρικοί δεν υπακούσουν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, τότε το Σώμα θα συγκληθεί εκ νέου για λήψη πρακτικών μέτρων.

“Ο Θεός δεν εδημιούργησε τον άνθρωπο ως άβουλο όν. Του έδωσε τα χαρακτηριστικά της εικόνας του, την ελευθερία και την λογική. Η πανδημία είναι προτροπή στους επιστήμονες να βρουν τρόπους αντιμετώπισης της. Τα εμβόλια δεν είναι κάτι που βάζουμε τώρα ή η πρώτη πανδημία που πλήττει την ανθρωπότητα. Γιατί όταν είμαστε βρέφη και νήπια βάζουμε τόσα εμβόλια; Γιατί κάποιοι γιατροι και επιστήμονες πριν από μας, σε παλαιότερες εποχές, εργάστηκαν, μελέτησαν και βρήκαν τρόπους να μας προφυλάξουν από ασθένειες. Η Εκκλησία ευλογεί τις προσπάθειες των ανθρώπων για το καλό της ανθρωπότητας. Εάν κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη, να προστρέξουν σε ειδικούς. Για την αρρώστια την σωματική, ο προσωπικός του γιατρός είναι ο κατάλληλος. Εάν εγώ έχω αλλεργίες, ο ειδικός για να μου δώσει συμβουλές.”

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ανέφερε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί με δύο δόσεις κατά του κορωνοϊού, ενώ αναμένει και την τρίτη.

alphanews.live

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin