Πανηγυρικός εσπερινός στην Ι. Μονή Αγίου Νεοφύτου Πάφου

Με υποδειγματική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εόρτασε απόψε η Ιερά Μονή τού Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο, τον προστάτη και πολιούχο της όσιο Νεόφυτο τον Έγκλειστο, τελώντας αρχιερατικό εσπερινό, με τον Καθηγούμενο τής Μονής, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο, να προεξάρχει και με τη συμμετοχή των πατέρων τής Μονής και άλλων κληρικών, καθώς και με τη συμπροσευχή εκατοντάδων προσκυνητών.

Η πανήγυρις τού Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο είναι ως προς την προσέλευση κόσμου μία από τις μεγαλύτερες τής Κύπρου.

Ήδη από τις προηγούμενες μέρες, οι προσκυνητές τού τιμίου σκηνώματος τού οσίου, δεν έπαυσαν να προσέρχονται στην Ιερά Μονή του στην Πάφο για να ανάψουν ένα κερί, να γονατίσουν μπροστά στο σκήνωμά του, να προσευχηθούν και να εναποθέσουν όλα τα αιτήματά τους στον προστάτη άγιό τους.

Όσοι παρέστησαν προσευχόμενοι στον Εσπερινό, είχαν την ευκαιρία να ασπαστούν τα τίμια λείψανα τού οσίου και να διέλθουν κάτω από την εικόνα του κατά την περιφορά της περιμετρικά τού Καθολικού. Ακολούθησε δέηση προς τον όσιο, κατά τη διάρκεια τής οποίας αναγνώστηκαν όλα τα ονόματα των εορταζόντων και στη συνέχεια τελέστηκε η αρτοκλασία.

Μετά το πέρας του εσπερινού, οι πολυπληθείς πιστοί είχαν τη δυνατότητα να λάβουν την ευλογία τού αγίου Καθηγουμένου τής Μονής. Τέλος, παρατέθηκε κέρασμα στο συνοδικό τής Μονής.

Διαβάστε ακόμα