Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Κοζάνη

Με επίκεντρο τον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης, εορτάζει η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης τη Δεσποτική Εορτή της παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Το εσπέρας της Δεσπέρας 13 Σεπτεμβρίου, παραμονή της μεγάλης εορτής, τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, ο οποίος και ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην Ιερά Πανήγυρη.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύρων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη κ. Παύλο για την ευγενική πρόσκληση και την φιλοξενία και συνεχάρη τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και προϊστάμενο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αρχιμ. Χριστοφόρο Αγγελόπουλο για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως. 

Αύριο το πρωί θα τελεστεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα