Τελεσίγραφο Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε Μόρφου για τα περί κορωνοϊούλη

Του Γιώργου Χρυσάνθου

Τελεσίγραφο στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο αναμένεται να δώσει ενώπιον των μελών της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Alpha, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας θα προειδοποιήσει τον Μόρφου πως αν δεν σταματήσει τα πύρηνα κηρύγματα του κατά των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, θα διακόψει την χορηγία για κάλυψη των μισθών ιερωμένων στην μητροπολιτική περιφέρεια Μόρφου.

Νεόφυτος Μητροπολίτης Μόρφου
“Είναι μια ωραία ασθένεια και απλά ταπεινώνει. Δεν μου δίνεις μετά από τη γιορτή σου ένα κορωνοϊούλη.”

Εφόσον η Ιερά Σύνοδος ακούσει τον Μόρφου, το λόγο θα λάβουν όσοι Μητροπολίτες το επιθυμούν, με τον
Αρχιεπίσκοπο να δηλώνει αποφασισμένος να θέσει τέλος στο αντάρτικο κληρικών. 

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
Έχω πολλές επιστολές και θα τις παρουσιάσω στη Σύνοδο που κακίζουν τους κληρικούς που λένε στους δικούς τους να μην εμβολιαστούν και έχουμε θανάτους.

Κι όλα αυτά καθώς ο Μητροπολίτης δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και τις προειδοποιήσεις του παρελθόντος…

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
Σε παλαιότερη Σύνοδο είπε ότι θα σιωπήσει μέχρι το τέλος του χρόνου. Δεν τελείωσε ο χρόνος και άρχισε να μιλά. Αντέχει εάν δεν παίρνει μισθό να κάνει του κεφιού του;

Κύκλοι της Ιεράς Συνόδου, εκτιμούν πως οι Ιεράρχες δεν θα λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά του Μόρφου, καθώς μερίδα Μητροπολιτών εκτιμά πως το θέμα δεν μπορεί να λυθεί με απειλές και ποινές, οι οποίες όπως εκτιμούν, θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά.

Μετά την συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, στην Αρχιεπισκοπή θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα ενημερώσει τα μέλη της Συνόδου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και θα απαντήσει και σε τυχόν ερωτήσεις του υποβληθούν.

alphanews.live

Διαβάστε ακόμα