​Συνάντηση Επισκόπων του Λονδίνου

Οικουμενική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οικεία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου της Αρμενικής Εκκλησίας Λονδίνου κ. Ιωακείμ Manukyan, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του ιδίου.

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. κ. Νικόδημο Αναγνωστόπουλο.

Μεταξύ των συμμετεχόντων βρίσκονταν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος της Κοπτικής Εκκλησίας Αγγλίας κ. Άγγελος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κένσινγκτον κ. Graham Tomlin, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας κ. Awrahan Youkhanis και ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Αρμενίας στο Λονδίνο κ. Varuzhan Nersesyan, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της καταστροφής ιστορικών Ιερών Ναών και Μονών στην περιοχή της Αρμενίας.

Αναπτύχθηκε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την προστασία των Χριστιανών στη Μεγάλη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στο θέμα της ελλιπούς επικοινωνίας σχετικά με τα δικαιώματα των Χριστιανών αλλά και τους διωγμούς χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή και τη Δυτική Αφρική. 

Ακολούθησε επίσημο γεύμα και ορίστηκε η επόμενη συνάντηση να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμα