Υπαίθρια Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ιερούργησε το πρωί της Κυριακής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Εκθεσιακό Κέντρο στο Αρκαλοχώρι όπου διαμένουν οι σεισμόπληκτοι, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας.

Πρό της απόλυσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ανδρέας ανέγνωσε τις σχετικές ευχές “επί απειλής σεισμού” και ομίλησε καταλλήλως στους πιστούς, ενδυναμώνοντας τη πίστη τους τις δύσκολες αυτές στιγμές. Ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη Κύριο Κύριο Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την στήριξη και το ενδιαφέρον τους.

Στην ακολουθία πήραν μέρος ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Φουκαράκης, Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός της καθ’ ημάς Μητροπόλεως καί ο διάκονος Μαρίνος Δασκαλάκης ενώ το αναλόγιο διακόνησαν ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Σταματάκης και ο Οικονόμος Ιωάννης Καπελλάκης. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αγαθάγγελος Γιανναράκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτακης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ιφιγένεια Μπουτιέρου και οι αντιδήμαρχοι κα Όλγα Δραμουντανη και κ. Μιχαήλ Σαμωνακης.

Διαβάστε ακόμα