Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος

Το Σάββατο 23  Οκτωβρίου 2021 ,εορτή του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου , ο Μητροπολίτης Αργολίδος  Νεκτάριος, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον προσκυνηματικό Ιερό ναό του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο.

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας προέβει εις διάκονο χειροτονία του  μοναχού Νικολάου Χρήστου ,απόφοιτο της ανωτάτης εκκλησιαστικής Ακαδημίας  Αθηνών.

 Η χειροτονία του νέου Διακόνου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Λουκά εκεί που υπηρετεί από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί ο ναός. Προηγήθηκε η μοναχική κουρά από τον Μητροπολίτη Αργολίδας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Νικολάου Χρήστου, που κατάγεται από το Μετάχι Αργολίδας και  από μικρό παιδί  υπηρετεί την εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, βλέποντας την αγάπη που είχε για να υπηρετήσει την εκκλησία  ο νέος Διάκος, τον ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του.

 Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καλωσόρισε τον νεοχειροτονούμενο στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Αργολίδος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νέου Διακόνου, συγγενείς του και φίλοι του. 

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin