Εγκαίνια Παρεκκλησίου στην Ι. Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου

Στο Καθολικό της εν Άνω Μερά Μυκόνου Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αγίας Παρασκευής, τελέστηκε σήμερα το πρωί ο όρθρος και η εναρκτήρια Ακολουθία των Εγκαινίων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, μετά το πέρας της οποίας τα ιερά Λείψανα μετεφέρθησαν λιτανευτικώς προς τον εγκαινιασθησόμενο Ιερό Παρεκκλήσιο, όπου συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε με κάθε Εκκλησιαστική τάξη η τελετή των Εγκαινίων, την οποία οι πολυπληθείςπιστοί, που είχαν κατακλύσει τους αύλιους χώρους της Μονής, παρηκολούθουν και από οθόνη, τοποθετημένη στο εξωτερικό του, και την οποία τέλεσαν σύντρεις οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Βεροίας κ. Παντελεήμων, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε η Τριασαρχιετατική Θεία Λειτουργία, προ του πέρατος της οποίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού συνεχάρη τον νεόφυτο Ηγούμενο, Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο για την έμπνευσή του να διαμορφώσει το ιερό Παρεκκλήσιο εντός της Μονής, ευχαρίστησε το Θεό για τις άπειρες ευεργεσίες Του και τους Αγίους, οι οποίοι μας σκεπάζουν και απλώνουν δίχτυ προστασίας στις πτώσεις μας, καθώς η ζωή μας, όπως είπε, στην πορεία μας προς την ηθική τελείωση συνίσταται σε εναλλαγή πτώσεων και ανορθώσεων.

Ευχαρίστησε και πάλι για την παρουσία τους στις Εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμονα και Τρίκκης κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, τους Οσιωτάτους Ηγουμένους των Ιερών Μονών Εσφιγμένου Αγίου Όρους Αρχιμ. Βαρθολομαίο, Παναχράντου Άνδρου Αρχιμ. Ευδόκιμο και Βρύσης Σίφνου Αρχιμ. Ιωαννίκιο, την Ηγουμενεύουσα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου Μοναχή Παρθενία, τους Εφημερίους της Μυκόνου, τους Κληρικούς από τη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο, Μήλο. την Πάρο, τη Νάξο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και τη Σαντορίνη, το Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, τον Αντιδήμαρχο και τον Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, τους Δημοτικούς Συμβούλους, την Αντιδήμαρχο Γαυρίου Άνδρου, τη Δημοτική Σύμβουλο Άνδρου κα Βενετίκη, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ερμουπόλεως Σύρου κα Ανθή Χαλκιά, το Διοικητή της Αεροπορίας Μυκόνου, τους Λιμενάρχες Τήνου και Μυκόνου, τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Μεράς, την Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, τον Βυζαντινό Χορό Ιεροψαλτών «Αντιφωνικό Μέλος, τα μέλη του οποίου, υπό τη διεύθυνση του χοράρχου κ. Γ. Καμαριάρη απέδωσαν μελωδικότατα τους ύμνους εχθές και σήμερα, τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1”, που αναμετέδωσε τις Εκδηλώσεις, και όλους τους παραστάντες Μυκονίους πιστούς.

Ευχαρίστησε, επίσης, τους ιερόπαιδες, που διακονήσαν στο ιερό Βήμα, τις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις της Μυκόνου και τις Ναυτιλιακές Εταιρείες για τη συνδρομή που προσέφεραν στον Ηγούμενο Αλέξιο, για την επιτυχία των Εκδηλώσεων.

Παρεκάλεσε όλους να προσεύχονται για τον άρτι ενθρονισθέντα Ηγούμενο Αλέξιο και ευχήθηκε καλό φθινόπωρο και ταχεία απαλλαγή από την πανδημία, η οποία μπορεί να επιτευχθεί με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στην επιστήμη!

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τον Σεβασμιωτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκλησή του και ενεθυμήθη την πρώτη επίσκεψή του στη Μονή, ως Διάκονος, την ημέρα των Γενεθλίων της Θεοτόκου, η οποία επανελήφθη σήμερα, μετά 50 χρόνια, την ημέρα των Γενεθλίων του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, και ευχήθηκε με τη σειρά του στον Ηγούμενο Αλέξιο.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας και η Εκδηλώσεις επελέγησαν με τον πολυχρονισμό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και του Ηγουμένου Αλεξίου, υπό τις εν ενί στόματι επευφημίες όλων «ΑΞΙΟΣ»!

Διαβάστε ακόμα