Εκοιμήθη η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς Μεσσηνίας

Εκοιμήθη σε ηλικία 93 ετών η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς Μεσσηνίας, Μοναχή Αναστασία Αργυροηλιοπούλου. Η μακαριστή γερόντισσα διακρινόταν για την βαθιά της πίστη, την ευλάβειά της στην Υπεραγία Θεοτόκο, αλλά και για τον ασκητικό τρόπο ζωής της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους σεισμούς του 1986 που έπληξαν την πόλη της Καλαμάτας, η Ηγουμένη μέχρι και την κοίμησή της εγκαταβιούσε μόνη της στο ιστορικό Μοναστήρι, αφού η λοιπή αδελφότητα υπήρξε θύμα του φονικού σεισμού, μεταξύ αυτών και η αδελφή της, η οποία την ώρα εκείνη, επισκεπτόταν τη Μονή.

Η κατά κόσμον Ασπασία Αργυροηλιοπούλου γεννήθηκε στην Καλόβρυση Μεσσηνίας το 1928, ενώ προσήλθε και εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή της Βελανιδιάς το 1974 ως δόκιμη. Στη συνέχεια εκάρη Μοναχή τον Δεκέμβριο του 1974, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Θέμελη, λαβούσα το όνομα Αναστασία. Διορίστηκε δε Ηγουμένη της Μονής από τον ίδιο Μητροπολίτη στις 24/04/1975.

Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 4 μ.μ., στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Διαβάστε ακόμα