Εκοιμήθη ο Πρωτοπρ. Στυλιανός Κότσαλης της Ι. Μ. Σπάρτης

Εκοιμήθη χθες, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, ο Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Κότσαλης Εφημέριος του Ιερού Ναού Γεννήσεως του Χριστού Μολάων Λακωνίας σε ηλικία 81 ετών.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Κότσαλης γεννήθηκε στους Μολάους το 1940. Αφού τελείωσε το εξατάξιο τότε γυμνάσιο φοίτησε στο ανώτερο εκκλησιαστικό φροντιστήριο Καλαμάτας από το οποίο αποφοίτησε το 1964. Είχε την τύχη να έχει πνευματικό τον πατέρα Φιλόθεο Ζερβάκο ο οποίος τον καθοδήγησε στην μετέπειτα ιερατική του ζωή. Νυμφεύτηκε την Παναγιώτα Κρητικού – Κότσαλη με την οποία απέκτησαν τέσσερα τέκνα.

Το 1965 χειροτονήθηκε Διάκονος και στην συνέχεια Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Κυπριανό. Υπηρέτησε στην ενορία της Κρεμαστής έως το 1974 όπου και μετετέθη στην ενορία της Αγγελώνας. Το 1991 ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος τον μετέθεσε στην ενορία των Μολάων όπου και υπηρέτησε έως και σήμερα. Ήταν πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Του είχε απονεμηθεί το 1984 το Οφφίκιον του Οικονόμου και το 1994 του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ενώ είχε τιμηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, αλλά και από την ενορία των Μολάων για την πολυετή προσφορά του στην Μητρόπολη Σπάρτης, αλλά και γενικότερα στην Εκκλησία.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin