Εορτασμός στο Παρεκκλήσιο του Αγ. Θωμά στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή του Αγίου Αποστόλου  Θωμά, που η Εκκλησία μας τιμά στις 6 Οκτωβρίου την μνήμη του στο Ιερό γραφικό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Την παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, συμπροσευχουμένου του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Περάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Β Αρχιερατικής Περιφέρειας Παν/τος Αρχιμ. Ευμένιος Ρενιέρης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ε Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Εμμανουήλ Χατζηδάκης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ Αρχιερατικής Περιφέρειας Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων, ενώ το παρών έδωσε πλήθος κόσμου που παρέστη συμπροσευχούμενο.

Στον χαιρετισμό του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στο γραφικό αυτό Παρεκκλήσιο που ήταν ευγενική ευεργεσία των αδελφών Θωμά και Νικολάου Κυριακίδη, ευχαρίστησε τους Κληρικούς, την Αδελφότητα και τους ψάλτες μετά του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.Χ.Ε. κ. Κων/νο Στεφανάκη, τους κτήτορες του Ναού, καθώς και όλο τον κόσμο που ήρθε να συμπροσευχηθεί στην πανήγυρη αυτή.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Απόστολο του Κυρίου μας.

Διαβάστε ακόμα