Επέτειος εις Επίσκοπον Χειροτονίας του Μητροπολίτη Κορίνθου

Με αφορμή την 15η επέτειο της εις Επίσκοπον και Μητροπολίτην Κορίνθου χειροτονίας του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονυσίου σήμερα Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, τέλεσε την Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Πέτρο Καγιούλη και τον Αρχιδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Δαμασκηνό Γεννηματά, ενώ το Ιεροψαλτικό Αναλόγιο διακόνησαν ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και υπεύθυνος του Γραφείου Γάμων της Ι. Μητροπόλεως ο Αιδεσ. π. Δημήτριος Μπαλλάς, Εκκαθαριστής της Ι. Μητροπόλεως και ο κ. Ιωάννης Ρούκης, Εκκλησιαστικός Υπάλληλος.      

Εν μέσω Κληρικών και λαϊκών συνεργατών του στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, μοναζουσών εκ του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού Κορινθίας και των παρατυχόντων ευσεβών Χριστιανών ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ομίλησε ανασύροντας από την μνήμη του τις ημέρες της Εκλογής και της Χειροτονίας του προ δεκαπέντε χρόνων. Αναφέρθηκε, επί λέξει, στον «σταυρό», που καλείται να «σηκώσει» ο Επίσκοπος, ως διάδοχος των Αποστόλων και συνεπώς και του ίδιου του Χριστού. Επεσήμανε την ευθύνη που αναλαμβάνει ο Επίσκοπος ως προς το Ποίμνιο του. Ευθύνη με την οποία επιτέλεσε ο Προκάτοχός του κυρός Παντελεήμων (Καρανικόλας) το Επισκοπικό του έργο και κλήθηκε και συνεχίζει να καλείται καθημερινά να επιτελέσει και ο ίδιος ως «κρίκος» μιας αλυσίδας, που εκκινά από τους Αγίους Αποστόλους και φτάνει μέχρι τις μέρες μας και θα συνεχίζεται έως συντελείας των αιώνων δια της Αποστολικής Διαδοχής, ώστε να βεβαιώνεται η ρήση του Αποστολικού Πατρός «όπου ο Επίσκοπος εκεί και η Εκκλησία».

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τους παρεκάλεσε να εύχονται και να προσεύχονται στον Κύριό μας να του δίδει υπομονή, αντοχή, θέληση, υγεία και πίστη σταθερή και ακμαία προκειμένου να σηκώνει τον «σταυρό» της Αρχιερωσύνης και να διαποιμαίνει τον Λαό του Θεού, ώστε όταν έλθη η ώρα να παραστεί προ του φοβερού βήματος του Κυρίου μας να δώσει την «καλήν απολογίαν» και να τύχη του Παραδείσου με όλο το Ποίμνιο, για το οποίο ζη και υπέρ του οποίου εκδαπανάται. Εκ μέρους όλων προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ ευχαριστώντας τον για την πατρική αγάπη, με την οποία περιβάλλει Κλήρο, Μοναστικές Αδελφότητες και Λαό, ευχόμενος έτη πολλά και καλά γεμάτα από τις χάρες του Δωρεοδότη Θεού!

Διαβάστε ακόμα