Ο ΙΣΚΕ εξέφρασε τη διάθεσή του να συμβάλλει στον εμβολιασμό

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας για να δουν πως μπορεί να βοηθήσει η Εκκλησία στην προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Αυτό που μετέφεραν οι κληρικοί στον κ. Οικονόμου είναι ότι «η Εκκλησία και οι ιερείς, στέκονται στο πλευρό της Πολιτείας και της επιστήμης».

Οι κληρικοί εξέφρασαν τη διάθεσή τους να συμβάλλουν στην εμβολιαστική επιχείρηση, λέγοντας πως εφόσον τους ζητηθεί, είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν χώρους της Εκκλησίας προκειμένου να γίνονται εμβολιασμοί, όπως και για την εγκατάσταση κινητών μονάδων, για να στείλουν το μήνυμα ότι «το εμβόλιο δεν πρέπει να δαιμονοποιείται και ότι αποτελεί δώρο της επιστήμης».

Έφεραν ως παράδειγμα ότι εδώ και χρόνια, χώροι της Εκκλησίας αξιοποιούνται για τις αιμοδοσίες, που επίσης αποτελούν ιατρική πράξη και συμβάλλουν στο κοινό καλό.

Επεσήμαναν ακόμα ότι από τον Μάρτιο του 2021, με επιστολή τους προς τον Υπουργό Υγείας, είχαν δηλώσει την επιθυμία τους αδιάθετες δόσεις των εμβολίων να δοθούν στους ιερείς που ήθελαν να εμβολιαστούν, για να δώσουν «το σωστό παράδειγμα ώστε να μην ενοχοποιείται το εμβόλιο» και πιθανόν, όπως υποστήριξαν οι κληρικοί, να μην υπήρχαν και θύματα στους κόλπους της Εκκλησίας με αυτόν τον τρόπο.

Πληροφορίες από το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Αδαμαντίας Λιόλιου στο Open

newsbreak.gr

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin