Ο κύβος ερρίφθη για την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Έπειτα από πολυήμερο παρασκήνιο, αρκετές σκέψεις και αμφιταλαντεύσεις και αφού η διαδικασία του μεταθετού προς πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου οδηγούσε σε αδιέξοδο, ο κύβος ερρίφθη λίγες μέρες πριν ανοίξει η κάλπη και ακούει στο όνομα του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Παπαθωμά.

Σύμφωνα, με έγκυρες πληροφορίες του Arxon.gr οι διεργασίες κλείνουν προς το πρόσωπο του π. Γρηγορίου, ο οποίος τυγχάνει χαρισματική προσωπικότητα με εκκλησιαστικό ήθος, Ακαδημαϊκή μόρφωση, άρτια θεολογική κατάρτιση και κοινώς αποδεκτή επιλογή της πλειοψηφίας των μελών της Ιεραρχίας.

Αρκετοί Ιεράρχες υποστηρίζουν ότι η ανύψωση στο βαθμό του Επισκόπου στις δύσκολες μέρες που διανύουμε τέτοιων κληρικών μόνο θετικά πρόσημα μπορεί να προσδώσει στο αξίωμα του τρίτου βαθμού της Ιερωσύνης, αλλά και στο γενικότερο καλό της Εκκλησίας.

Ο π. Γρηγόριος κατάγεται από χωριό της Κοζάνης, υπηρετεί ως Ιεροκήρυκας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, είναι Καθηγητής Κανονικού Δικαίου στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλειάδα επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Διαβάστε ακόμα