Ο Μητροπολίτης Ιλίου στον Ι. Ναό Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας Περιστερίου

Στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Πατρικίας Περιστερίου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 3 Οκτωβρίου ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου και τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης ανέλυσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα, μιλώντας για το “φως του Θεού” που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος προς τους Κορινθίους. “Ο Θεός προσπαθεί δια του φωτός που χορήγησε στους ανθρώπους, μέσω της ενανθρώπισης του Υιού του, να μας γνωρίσει, να μας καθοδηγήσει και να μας κάνει κοινωνούς του Παραδείσου. Ο Θεός εμφανίζεται – παρουσιάζεται μέσα από το πρόσωπο του Χριστού, αλλά και του συνανθρώπου μας” τόνισε. “Στις μέρες μας υπάρχει σκοτάδι αμφιβολιών, οργής, πόνου, οδύνης, αναζήτησης, αλλά για ξεφύγουμε πρέπει να βρουμε τον θεό του φωτός, ώστε να γίνουμε φως σαν τις λαμπάδες της Αναστάσεως, για να φωτίσει την αμαρτία μας. Ο Θεός δίνει την δυνατότητα σε όλους μέσω του Χριστού να τον γνωρίσουν και να τον αγαπήσουν”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον ως άνω Ιερό Ναό, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων για να συμμετάσχει στην Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε ακόμα