Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Πλεύρης και Γκάγκα

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός κ. Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς επίσης και για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και σημείωσε ότι η Εκκλησία καλείται να βοηθήσει την Πολιτεία σε θέματα υγείας στο πλαίσιο συναλληλίας και συνεργασίας, αφού πρόκειται για έργο κυρίως της Πολιτείας. Υπογράμμισε, επίσης,ότι θα πραγματοποιηθεί μια επίσκεψη στις δομές της Αρχιεπισκοπης για να γίνει αντιληπτή η προσφορά, όπως είναι το Κέντρο Γεροντολογίας, οι παιδικοί σταθμοί, οι κατασκηνώσεις, αλλά και οι εγκαταστάσεις του ιδρύματος Κόκκορη. 

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία για την αρωγή της την περίοδο της πανδημίας και την συνδρομή της στην προσπάθεια εμβολιασμού, ενώ επεσήμανε ότι θα συμβάλλουμε ως Πολιτεία στην λειτουργία των δομών της Εκκλησίας. Αναφορικά με την πανδημία ο κ. Υπουργός τόνισε πως «μαζί, Εκκλησία και Πολιτεία θα βοηθήσουμε τους πολίτες, ώστε να πάμε στην επόμενη μέρα». 

Απο την πλευρά της η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας, αλλά και στην πολύτιμη συνεισφορά της Εκκλησίας στον τομέα της υγείας. 

Στην συνέχεια τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής. 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα