Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Πρέσβης της Δανίας στο Κάιρο

Την Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021,η Α.Θ.Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, εδέχθη στην Πατριαρχική ΚαθέδρατονΕξοχ. Πρέσβη της Δανίας στην Αίγυπτο κ.SvendOlling, ο οποίος συνοδευόταν από την σύζυγό του, στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στην Αλεξάνδρεια.

Ο Μακαριώτατος, αφού καλωσόρισε τον κ. Olling, έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία του Παλαιφάτου Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στο τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται μέσα από τις Μητροπόλεις και τις Επισκοπές του Πατριαρχείου, στις αφρικανικές χώρες.

Κατά την μακρά και εγκάρδια συζήτησή τους, ο Πατριάρχης τόνισε επίσης,πως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείαςαποτελείένας θρησκευτικός και πολιτισμικός πυρήνας στην περιοχή της Αιγύπτου και της Ανατολικής Μεσογείου και θα συμβάλει πάντοτεστην ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη των Λαών.

ΟΕξοχ. Πρέσβης,ευχαριστώντας ολόψυχα τονΜακαριώτατο για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε, διαβεβαίωσε τον Πατριάρχη πως η Πρεσβεία και ο ίδιος προσωπικά, θα προστατεύουν και θα στηρίζουν το πολυσχιδές έργοτου Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin