Τον Άγιο Ιωάννη Μονεμβασιώτη εόρτασε το Γεράκι Λακωνίας

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 εορτάσθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα στο Γεράκι η μνήμη του νεομάρτυρος Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη.

Στον περικαλλή φερώνυμο Ιερό Ναό τελέσθηκαν  η ακολουθία του όρθρου, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών.

Στον εμπνευσμένο λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη βιοτή του νεαρού μάρτυρος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο θάρρος και την ανδρεία του. Εμφανώς συγκινημένος,  επαίνεσε την μαθητιώσα νεολαία του χωριού, η οποία έδωσε δυναμικό παρών στον εορτασμό, ενώ εκθείασε ιδιαίτερα τα παιδιά, που πλαισίωσαν την ιερή εικόνα του Αγίου, ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές. Ολοκληρώνοντας την ψυχωφέλιμη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών του νεομάρτυρος Ιωάννη, να ευλογεί και να αγιάζει την ζωή των πιστών της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής δεν αντιμετωπίζονται με ασθενική πίστη και παγωμένη καρδιά.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον  Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό στις Γούβες. Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσ. Ραφαήλ Τσάλτας. Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά των νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας, ενώ ευχήθηκε στους Γουβιώτες να έχουν τη χάρη του τιμώμενου Αγίου.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin