Χειροτονία Διακόνου από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, μνήμη του Αγίου Μηνά η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Δαμασκηνού Βιολαντζή, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς Αττικής.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, συλλειτουργούντως του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικοδήμου Αθανασίου και Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στον χειροτονητήριο λόγο του ο π. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τους ανθρώπους που έχουν σταθεί εώς σήμερα στην πορεία του και ιδιαίτερα τον Πνευματικό του πατέρα και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιγνάτιο Μιλτιάδου, αλλά και τον Πρωτοσύγκελλο και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα Πετρουπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου.

Κατά την αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην παραβολή του Χριστού που κατέγραψε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στο σημερινό απόσπασμα του Ευαγγελίου του για την άκαρπο συκή. Τόνισε δε την υπομονή του εργάτη, ο οποίος ζήτησε από τον Κύριό του να μη ξεριζώσει το άκαρπο δέντρο, αλλά να του επιτρέψει αν το περιποιηθεί για ένα ακόμη χρόνο. Έτσι, λοιπόν προέτρεψε τον π. Δαμασκηνό να έχει υπομονή κατά την διακονία του και να καλλιεργεί με κατανόηση και αγάπη τις ψυχές που θα του εμπιστευθεί ο Χριστός.

Newsroom Arxon.gr

Διαβάστε ακόμα