Χειροτονία Διακόνου στην Μητρόπολη Κύκκου

Τη διαχρονική συνέχεια του θαυμαστού γεγονότος της εν είδει πύρινων γλωσσών επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, κατά την ημέρα της Πεντηκοστής και την αδιάκοπη παρουσία και κοινωνία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας, βίωσε, κλήρος και λαός, την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2021, εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Φιλίππου, στο Καθολικό της περιωνύμου Ιεράς Μονής Κύκκου.

Μέσα, λοιπόν, σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης «το πανάγιον και ζωοποιόν και παντοδύναμον Πνεύμα», δια της επιθέσεως των χειρών του Καθηγουμένου της Μονής Κύκκου και σεπτού Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου, κατήλθε και κατέστησε στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης τον ευλαβέστατο Θεολόγο, Πρωτοψάλτη και καθηγητή της βυζαντινής Μουσικής Χρίστο Καράλη.

Ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας βίωσε την προσωπική του Πεντηκοστή, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μύρια, τα χαριτωμένα παιδιά τους, τους αγαπημένους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους, τους μαθητές του, καθώς και πλήθος πιστών που αναφώνησαν, με θέρμη και δύναμη, «Άξιος!».

Ο Πανιερώτατος, καλωσορίζοντας τον νεοχειροτονούμενο στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας, ευχήθηκε να καταστεί άξιος Διάκονος των Μυστηρίων της Εκκλησίας, να έχει την από Θεού ενίσχυση και σκέπη, ώστε να ευαρεστήσει «Θεώ και ανθρώποις».

Από την πλευρά του ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος, έμπλεος συγκίνησης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Μητροπολίτη Κύκκου, καθώς και όλα τα πρόσωπα που του συμπαραστάθηκαν πνευματικά και τον βοήθησαν στην κατά Θεόν πρόοδό του, και ζήτησε τις προσευχές των παρευρισκομένων για τη νέα του ζωή.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Διαβάστε ακόμα