Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Αργολίδος

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου  2021  ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, λειτούργησε στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά στο Ναύπλιο.

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου  Νικολάου Χρήστου, απόφοιτου της ανωτάτης εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το νέο Ιερέα και του ευχήθηκε ότι καλύτερο στην νέα Ιερατική ζωή.

Η χειροτονία του νέου Ιερέα πραγματοποιήθηκε στον Ιερό ναό του Αγίου Λουκά εκεί που υπηρετεί από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί ο ναός.

Προηγήθηκε η μοναχική κουρά από τον Μητροπολίτη Αργολίδος την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και η χειροτονία σε διάκονο στις 24 Οκτωβρίου 2021.

Ο νέος Ιερέας ο π. Νικόλαος Χρήστου,  κατάγεται από το Μετάχι Αργολίδας και από μικρό παιδί υπηρετεί την εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, βλέποντας την αγάπη που είχε για να υπηρετήσει την εκκλησία τον ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του.

Διαβάστε ακόμα