Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Κιλκισίου Βαρθολομαίος

Κιλκίς – Γιώργος Φερδής

Τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων υποδέχθηκε η πόλη του Κιλκίς το νέο Μητροπολίτη Βαρθολομαίο.

Στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού ανέμεναν το νέο Μητροπολίτη ο τελετάρχης Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Ιωάννου, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Γεώργιος Παντελίδης με τους κληρικούς τις Μητροπόλεως Κιλκισίου, οι αρχές του τόπου με πρώτο τον Δήμαρχο Δημήτριο Κυριακίδη και τον πιστό λαό.

Παρά τ’ αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον προαύλιο χώρο της Μητροπόλεως και υποδέχθηκε με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «άξιος» τον νέο Μητροπολίτη Βαρθολομαίο, ο οποίος έφτασε συνοδευόμενος από τον τοποτηρητή Μητροπολίτη Γουμενίσσης Δημήτριο.

Λίγο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε υποδοχή του στα όρια της επαρχίας στη Νέα Σάντα από τους φορείς της περιοχής. Ο Δήμαρχος Κιλκίς τον καλωσόρισε με τους δημοτικούς συμβούλους και του εξέφρασε να συμπορευθούν μαζί για το καλό της περιοχής. «Αυτόν τον υπέροχο λαό, όλους εσάς, σας κοιτώ κατάματα και σας λέγω ολοκαρδίως ότι βρίσκομαι ανάμεσά σας», τόνισε με την σειρά του ο Μητροπολίτης Κιλκισίου, ευχαριστώντας για την αγάπη που εισέπραξε. Σε άλλο σημείο τόνισε πως «Ως πατέρας αντικρίζω τα παιδιά μου, εσάς, και δέομαι στον Άγιο Στυλιανό, ώστε να σας προστατεύει πάντοτε ευεργετικά από κάθε πειρασμό» εκφράζοντας την αγάπη του για τον λαό της Μακεδονίας. Ενώ προέτρεψε όλους τους πιστούς να συμπορευθούν με γνώμονα την αγάπη! Στην τελετή Παρευρέθηκαν οι μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου Ανδρέας εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ειρηνουπόλεως Δημήτριος εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Βεροίας Παντελεήμων, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Ιερισσού Θεόκλητος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Λαγκαδά Πλάτων, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Κίτρους Γεώργιος, Ελασσώνος Χαρίτωνας, Περιστερίου Γρηγόριος, Νέας Κρήνης Ιουστίνος, Εδεσσής Ιωήλ, Φίλιππων Στέφανος, Φθιώτιδος Συμεών, Καστορίας Καλλίνικος, και ο εκπρόσωπος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας.

Αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη από τον Γραμματέα Αρχιμανδρίτη Δωρόθεο Πάπαρη.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς.

Αύριο θα τελεστεί πανηγυρικός συλλειτουργό όπου θα είναι και η πρώτη θεία λειτουργία στην καθέδρα του Μητροπολίτου Κιλκισίου.

Άλλωστε, η ιστορία το έχει δείξει, πως αυτός ο κόσμος, ο μικρός ο μέγας, τα πάντα μπορεί, φτάνει, όπως μας λέγει ο ποιητής, να έχει στην καρδιά του μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Να έχει, δηλαδή, τον Χριστό και την Ελλάδα στην καρδιά του. Και Ελλάδα σημαίνει Χριστός. Είπε κλείνοντας ο νέος Μητροπολίτης Βαρθολομαίος.

Διαβάστε ακόμα