Εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Πρεβέζης

Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος εόρτασε τα ονομαστήρια του στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Πρεβέζης.

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής εψάλη ο Όρθρος και εν συνεχεία τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου μας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Σίμων Δημογέροντας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφερθείς στον βίο του εορταζόμενου Αγίου: «Γιορτάζουμε τον Ιερό Χρυσόστομο και τον τιμούμε ιδιαίτερα γιατί γίνεται οδηγός μας και υπόδειγμά μας στην πορεία μας προς τον Θεό. Γι’ αυτό και τέτοιες μέρες η Εκκλησία, μας καλεί να ομοιάσουμε σε αυτούς και να αντιμετωπίζουμε την ζωή με τον ίδιο τρόπο που την αντιμετώπισαν οι Άγιοι. Με την ταπείνωση, την καρτερία, την υπομονή και την συγχωρητικότητα που χαρακτήριζε και τον Ιερό Χρυσόστομο», είπε, ενώ  αναφερόμενος στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη μας ευχήθηκε εξ ονόματος του Ιερού κλήρου της Μητροπόλεως να ομοιάσει στον Ιερό Χρυσόστομο, να ακολουθήσει τα ίχνη του και να τον έχει προστάτη και οδηγό για έτη πολλά, καρποφόρα, ειρηνικά και σωτήρια.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα με αφορμή την σημερινή κρίση, υπενθύμισε τα λόγια του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου όταν ήταν εξόριστος, «Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἕνεκεν», με την προτροπή να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που δίνει η κρίση να διορθώσουμε πράγματα στον εαυτό μας, στη σχέση μας με τους άλλους και με τον Θεό. Όλη μας η ζωή να είναι δοξασμός του Τριαδικού Θεού, τόνισε.

Τις ευχές από τον Ιερό κλήρο, τους εκπροσώπους των αρχών και τους πιστούς δέχθηκε κατά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος, τους οποίους και ευχαρίστησε για την τιμητική τους παρουσία.

Οι ιερές ακολουθίες τελέσθηκαν με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων κατά του Covid-19.

Διαβάστε ακόμα