H Πάτρα εόρτασε τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα

Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την δέουσα λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, η Πάτρα εόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ενώ κατά την Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σερρών κ. Θεολόγου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό προσονύμιο του Αγίου ως Πρωτοκλήτου. “Πρωτότοκο και πρωτοπαγή στύλο της Εκκλησίας” τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, ευχάριστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική του πρόσκληση στην πανήγυρη του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα.

Με το πέρας της Πανηγυρικής Δοξολογίας ο Μητροπολίτης Πατρών στο λόγο του ευχαρίστησε, αδελφικώς για την παρουσία τους, τους Αρχιερείς, καθώς επίσης τους πολιτικούς και τους τοπικούς άρχοντες. Τέλος, έκανε μνεία στο σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο άγει την θρονική του εορτή.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας, ενώ παρέστησαν ο τέως Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμα