Η εορτή του Αγ. Νεκταρίου στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης

Τον προστάτη και έφορο του, ετίμησε και πανηγύρισε σήμερα το Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης ,τον εν αγίοις πατέρα ημών Νεκτάριον επίσκοπο Πενταπόλεως τον θαυματουργό.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος που προεδρεύει και του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Η σημερινή πανήγυρις πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χωρίς την συμμετοχή των τροφίμων του γηροκομείου, λόγω των ιδιαίτερων μέτρων προστασίας και υγιειονομικής ασφαλείας. Στην ιερά εσπερινή αρχιερατική χοροστασία συμμετείχαν οι αρχιμανδρίτες π. Δαμασκηνός Πέτικας, π. Δημήτριος Χάνδακας και π. Πολύκαρπος Κάστιζας και οι ιεροδιάκονοι π. Αλέξανδρος Νικολόιου, π. Τιμόθεος Χριστίδης και π. Εφραίμ Τσέτος.

Την κυριώνυμο ημέρα λειτούργησε και ομίλησε σχετικώς δια την εορτή ο ιεροκήρυκας π. Μιχαήλ Σαντοριναίος πλαισιούμενος απο τον διάκονο π. Γεώργιο Μπαλίνια. Ο άγιος Νεκτάριος, λαοφιλής και θαυματουργός, συνεκάλεσε και την χρονιά αυτή παρά τις δυσκολίες τους πιστούς στην πανήγυρη του με αφορμή μάλιστα της συμπλήρωσης 60 ετών από την αγιοκατάταξη του, με συνοδική πράξη απο το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας. Η παρουσία του είναι παρηγοριά για τους πιστούς ανθρώπους αλλά και για τους τροφίμους και διακονούντες το φιλανθρωπικό έργο μέσα στο Χαρίσειο Γηροκομείο, το οποίο πολλάκις εφύλαξε ο άγιος. Ας έχουμε όλοι την ευχή του και την ευλογία του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε ακόμα