Η πρώτη Θ. Λειτουργία του Μητροπολίτη Καστορίας Καλλινίκου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου. Της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας Καλλίνικος, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου Ιερόθεου, Γρεβενών Δαβίδ, Φθιώτιδος Συμεών και Σιατίστης Αθανασίου.

Ο οικείος Μητροπολίτης Καλλίνικος ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους στην πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ως ποιμενάρχης της Καστοριάς. Τέλος, ο νέος Μητροπολίτης δέχτηκε ευχές από τις τοπικές αρχές, αλλά και από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής εκκλησίας.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή, ο Βουλευτής ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, η Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κοζατσάνη, ο Δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης, η επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, η πρόεδρος Τοπικού Καστοριάς Χαρούλα Κουράκλη, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα