Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Κιλκισίου στην επαρχία του

Κιλκίς – Γιώργος Φερδής

Την πρώτη Θεία Λειτουργία στην καθέδρα του τέλεσε ο νέος Μητροπολίτης Κιλκισίου στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Τον Μητροπολίτη Βαρθολομαίο πλαισίωσαν οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και Λαγκαδά Πλάτων ενώ λειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Δημητριάδος Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κιαμέτης και Ιερείς της Μητροπόλεως.

Ο πιστός λαός του Κιλκίς που έδειξε από χθες στην ενθρόνιση παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες την αγάπη του βρέθηκε κοντά του και ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη. Στον λόγο του ο Μητροπολίτης τόνισε «με διάκριση και ταπεινότητα να προχωρήσουμε μαζί» . «Να παίρνουμε παράδειγμα από τα έργα των Αγίων» είπε συγκεκριμένα.

Στο τέλος ο Νέος Μητροπολίτης Κιλκισίου ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες για την συμμετοχή στην πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την ενθρόνιση. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Κιλκισίου συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες μετέβησαν στον τάφο του προκατόχου Μακαριστού Μητροπολίτη Εμμανουήλ για να τελέσουν τρισάγιο στη μονή Αγίου Γεωργίου.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin