Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ίσως δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να ανάψει ένα κερί»

Απάντηση στην κριτική που δέχεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, για την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες, έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, οι μόνοι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε ανεμβολίαστους πολίτες είναι τα καταστήματα πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, αλλά και προκειμένου να ασκήσουν τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Απαντώντας στις επικρίσεις του Αλέξης Τσίπρα για την απόφαση αυτή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση πέρσι έκλεισε τις εκκλησίες και το 2020 δεν κάναμε Πάσχα. Όπως είπε, υπήρξε σφοδρή σύγκρουση τότε με την εκκλησία, η οποία τελικά πείστηκε.

«Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί»
«Ο κ. Τσίπρας αφού με πέρασε γενεές δεκατέσσερις και με κατηγόρησε για όλα τα στραβά στην πανδημία, έκανε μια πρόταση για την υποχρεωτικότητα του τεστ, του πιστοποιητικού στις εκκλησίες» είπε κατά τη συνέντευξή του στο MEGA, απαντώντας στην κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να μπει σε μία εκκλησία να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει. Λοιπόν, από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε» είπε.

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την είσοδο στις εκκλησίες
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε σήμερα «τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά την επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους». Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως υπάρχει ζήτημα πολιτικοποίησης της πανδημίας και έκανε λόγο για παιχνίδι προς άγρα ψήφων.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως στην είσοδο στις εκκλησίες πολλές φορές δεν υπάρχει κανείς και πως αν υπήρχε τρόπος να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο θα ήταν διατεθειμένος να το συζητήσει.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε ακόμα