Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας αρνείται την μεταφορά του σε νοσοκομείο

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό, αλλά αρνείται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.

Η ΕΡΤ μεταδίδει ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας είχε αρχικά ήπια συμπτώματα, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το tempo24.news ο θεράπων ιατρός του ειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όμως, όταν το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφθασε στην κατοικία του Μητροπολίτη, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, γεγονός που ερμηνεύεται ως άρνηση του ιδίου να νοσηλευτεί. Ο Μητροπολίτης που δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είχε εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα της νόσου στις 21 Νοεμβρίου και έκτοτε παρέμενε στο σπίτι του.

Ο ιεράρχης είναι ένας από τους αρνητές του κορονοϊού, ενώ είχε αρνητική στάση στη χρήση μάσκας. Ήταν ένας εκ των δύο Μητροπολιτών που δεν τήρησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ για μέτρα κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα, κατηγορήθηκαν  για ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας και κλήθηκαν στην Συνοδική Επιτροπή για όσα έγιναν το Πάσχα. Παραπέμφθηκαν για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, θεολογική πλάνη για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, διαπίστωσε απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, παραπέμποντας τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και τον Μητροπολίτη Κυθήρων για: Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία Θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.

enikos.gr

Διαβάστε ακόμα