Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Αναργύρων ομωνύμου δήμου Αττικής

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε στον εορτάζοντα ναό Αγίων Αναργύρων ομωνύμου δήμου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Στην είσοδο του ναού έγινε δεκτός με θερμή από τους ιερείς του ναού αλλά και από τον κόσμο που περίμεναν με χαρά τον επαρχιούχο Μητροπολίτη που έφτασε συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Άγγελο Ανθόπουλο.

Στον ναό είχαν παρθεί όλα τα μέτρα και οι αποστάσεις όσο ήταν δυνατό στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Λίγο πριν το τέλος  ο Μητροπολίτης Συμεών  μίλησε για τις δυναμικές προσωπικότητες των Αγίων Αναργύρων και ανέλυσε ότι οι Άγιοι είναι αυτοί που μας δίνουν την απάντηση  για το αιώνιο ερώτημα της συνύπαρξης της επιστήμης και της πίστης.

«Οι Άγιοι Ανάργυροι  απαντάνε ότι δεν υπάρχει σύγκρουση πίστης και επιστήμης » υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Συμεών και πρόσθεσε «οι Άγιοι είναι αυτοί που αποτελούν την πηγή έμπνευσης των Χριστιανών”.

“Πίστη και επιστήμη πάνε μαζί όταν υπάρχει η αγάπη στον άνθρωπο” τόνισε με βροντερή φωνή κάνοντας το εκκλησίασμα να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.

Στο τέλος ο εφημέριος του ναού Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος προσφώνησε τον  Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών και μίλησε με λόγια αγάπης για την εποχή που υπήρξαν συνεργάτες στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο ναός με τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού συμβουλίου Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Γιαννακίδη εκ μέρους των ιερέων προσέφεραν ως ένδειξη ευγνωμοσύνης μια Αρχιερατική Μίτρα που όπως τόνισε ο κ. Χρυσόστομος δεν είναι από διαμάντια και Χρυσάφια αλλά προορίζετε για έναν άνθρωπο με χρυσή καρδιά και αδαμάντινο χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμα