Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών

Καθεδρικός Ναός Αθηνών – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε, σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Σάμου κ. Ευσεβίου, Γερμανίας κ. Αυγουστίνου, Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλοχίου και Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν συμπροσευχομενοι Ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς και οι Έξαρχοι των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων.

Στην προσφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καλωσόρισε εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου τον Οικ. Πατριάρχη στην Ελλάδα, τον ευχαρίστησε για την ευλογητή επίσκεψή του και του προσέφερε σε αγαθή ανάμνηση ένα ασημένιο Ευαγγέλιο.

Αντιφωνώντας ο κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε την Ελλαδική Εκκλησία για την τιμητική της πρόσκληση, ευχόμενος τα προσήκοντα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και του αντιπροσέφερε ένα σετ σταυροεγκολπίων. (Διαβάστε εδώ την ομιλία του Οικ. Πατριάρχη)

Επίσης παρέστησαν η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin