Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Άγιο Ανδρέα στην Πάτρα

Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε απόψε Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021, στην Πάτρα ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός εορτασμού, της μνήμης του Πολιούχου και Προστάτου αυτής, Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Στην Ακολουθία στον περίλαμπρο και παμμεγέθη φερώνυμο Ναό της πόλης χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλ. Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Αγίου.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Σερρών, αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη των Πατρών για την πρόσκληση του, αναφέρθηκε στον Απόστολο Ανδρέα και μίλησε για την αποστολική του δράση. Έδωσε έμφαση στην δράση των Αποστόλων γενικότερα και στις δοκιμασίες τους για να κηρύξουν το Ευαγγέλιο. Τόνισε την σημασία της πίστης, η οποία ξεπερνά τα εμπόδια και τις δοκιμασίες όπως η παρούσα πανδημία και προέτρεψε τους πιστούς να μην χάνουν τον στόχο τους και να ακολουθήσουν τα βήματα του Αποστόλου Ανδρέα προς τον Χριστό.

Χιλιάδες πιστών συνέρρεαν από νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό, προκειμένου να συμμετάσχουν στον Εσπερινό και να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Κάρα του Αγίου και τον Σταυρό του μαρτυρίου του.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού για τον Πολιούχο των Πατρών θα κορυφωθούν αύριο με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin