Στη Λαμία το Πανελλήνιο Συνέδριο Κατηχητών

Κατόπιν αποφάσεως της Συνεδρίας της 3ης Νοεμβρίου 2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εστάλη σήμερα από Εγκύκλιο Σημείωμα προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά του οποίου αναγγέλεται η πραγματοποίηση Πανελληνίου Συνεδρίου Κατηχητών της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Πώς θα μεταδώσουμε στους νέους μας το πνεύμα και το όραμα του 1821»

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 στην Λαμία και συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, η οποία με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, έχει αναλάβει την φιλοξενία των Μελών της Επιστημονικής και της Οργανωτικής/Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και των Συνέδρων και γενικά την κάλυψη των εξόδων του Συνεδρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος θα προεδρεύσει της Επιστημονικής Επιτροπής, ενώ Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν:

  1. Ο κ. Αντώνιος Σμυρναίος, Καθηγητής Νεοελληνικής Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  2. Ο κ. Λαυρέντιος Δελασσούδας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ.
  3. Η κ. Σεβαστή Μαζέρα – Μάμαλη, Δρ Βυζαντινής Μουσικολογίας, τ. Διδάσκουσα στην ΑΕΑ Βελλάς Ιωαννίνων, Ιδρύτρια και Δομεστίκαινα Χορού Ψαλτριών «ΑΔΟΥΣΑΙ», Καθηγήτρια Μουσικής.
  4. Ο κ. Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής ΑΠΘ, πρώην Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής.

Στο Συνέδριο θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ οι Εισηγητές και οι Σύνεδροι, Κληρικοί και λαϊκοί, κατά την προσέλευσή τους θα επιδεικνύουν το ενδεικνυόμενο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νοσήσεως ή διενεργείας ελέγχου.

Εκ της Δι­αρ­κούς Ιε­ράς Συ­νό­δου

της Εκκλησίας της Ελλάδος

Διαβάστε ακόμα